Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Vistu stilbiņi aveņu mērcē

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Ķekavas vistu stilbiņi
Aveņu ievārījums 100 gr
Gaišā sojas mērce 4 ēdamkarotes
Balzametiķis 2 ēdamkarotes
Sāls, olīveļļa

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno saldumu. Tad tā ir sulīgāka un garšas labāk “sakožas kopā” maigā buķetē. Šoreiz to izmēģinājām, iemarinējot gaļu aveņu mērcē un cepot to cepeškrāsnī. Virtuvi piepildīja neizsakāmi garda aveņu smarža.

PAGATAVOŠANA.

  1. Vistu stilbiņus liek dziļā panna, pievieno aveņu ievārījumu, sojas mērci, balzametiķi, sāli un pāris ēdamkarotes olīveļļas. Visu samaisa kopā un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  2. Stilbiņus cep 25–30 minūtes. Cepšanas laika vidū var pārliet visu ar mērcīti, kas palikusi pannas dibenā, lai stilbiņi brūnāki. Stilbiņi ir gatavi, kad gaļa atlekusi no to apakšējās daļas.
  3. Pasniedz ar svaigiem salātiem vai rīsiem.