Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
vista medus un sezama merce

Vista medus–sezama mērcē

vistas fileja (sagriezta 3x3 cm kubiņos) 2 gab.
jūras sāls 1 tējk.
malti baltie pipari 1/2 tējk.
malts ingvers 2 tējk.
kukurūzas ciete 50 g
eļļa fritēšanai 1 l
ekoloģiskais kečups 85 g
cukurs 50 g
medus 50 g
ūdens 40 ml
sezama sēkliņas pārkaisīšanai

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem, tā maziem. Turklāt ēdiens ir viegli pagatavojams, tāpēc izvēlies atbilstošas piedevas un pagatavo šo maltīti.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec vistas gaļu, uzber tai sāli, piparus, ingveru un kukurūzas cieti un visu kārtīgi samaisi. Katliņā sakarsē eļļu un liec tajā fritēties vistas gabaliņus, katru cepot apmēram 1,5 minūtes. Izņem no eļļas un ļauj nožūt apmēram 5 minūtes. Pēc tam vēlreiz liec fritēties gaļu uz 1,5 minūtēm, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  2. Bļodiņā sajauc kečupu ar cukuru, medu un ūdeni. Lej mērci vokpannā. Kad tā sāk vārīties, pievieno vistas gabaliņus, kārtīgi samaisi un pacep, līdz visa mērce iztvaikojusi. Pārkaisi ar sezama sēkliņām, apmaisi un pasniedz.

* Žurnāls "4 sezonas"