Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
uzkodu salati

Uzkodu salāti

kūpināti cāļu stilbiņi 2 gab.
šampinjoni 200 g
sīpols 1 neliels gab.
vīnogas 200 g
ābols 1 gab.
balzametiķis 2-3 ēdk.
medus 1 ēdk.
sāls, pipari, nedaudz salātlapiņu, balzamiko krēms, olīveļļa

Pagatavošana:

Sēnes sagriež 4 daļās, sakarsētā eļļā apcep, pārkaisa sāli un piparus. Cāļa stilbiņu gaļu sagriež mazos gabaliņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sīki sagriež ābolu. Sasmalcina sīpolu, sajauc ar balzametiķi, medu, sāli un pipariem. Mērci pārlej visām sagrieztajām sastāvdaļām, pievienojot arī sīkas salātlapiņas. Salātus liek karotēs vai pasniedz uz salātlapām, pārlaista balzamiko krēmu.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.