Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Tvaicēta maizīte ar cāļa šķiņķu iesmiņu un korejiešu burkāniem

Tvaicēta maizīte ar cāļa šķiņķu iesmiņu Ķimeņu marinādē un korejiešu burkāniem

"Ķekava" cāļa šķiņķu iesmiņi Ķimeņu marinādē
Korejiešu burkāni
Lociņi
Čili
Sastāvdaļas maizītēm
Milti 280 gr
Sausais raugs 6 gr
Sāls 1/2 tējkarotes
Cepamais pulveris 1/2 tējkarotes
Pūdercukurs 15 gr
Trekns pienas 160 gr
Sastāvdaļas majonēzei
Olu dzeltenumi 2
Sinepes 1 tējkarote
Ķiploks 1/2 daiviņas
Vusteras mērce 1 tējkarote
Hoisin mērce 1 ēdamkarote
Eļļa 150 gr
Citrona sula no 1/4 daļas citrona
  1. Pagatavo maizītes. Sajauc siltu pienu ar raugu un pūdercukuru, un ļauj raugam iedarboties. Tālāk sajauc visas sastāvdaļas kopā, un atstāj mīklu raudzēties uz 1 stundu siltā vietā.
  2. Veido mazas mīklas bumbiņas, izrullē apaļus plācenīšus, pārloka uz pusēm, un atstāj vēl raudzēties uz 30 minūtēm. Tad tvaicē tvaika katliņā 10 minūtes.
  3. Pagatavo majonēzi. Olu dzeltenumus, sinepes, ķiploka daiviņu, Vusteras un Hoisin mērci liek blenderī un kuļot lēnām lej klāt eļļu. Pievieno citronu sulu un ēdamkaroti auksta ūdens, lai majonēze ir krēmīgāka.
  4. Cep cāļa šķiņķus uz grila, tos liek gua bao maizītē, kurā liek majonēzi un korejiešu burkānus.

 

 

 

Recepte tapusi žurnālam "Pie galda".

Gatavo: Renārs Purmalis

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Anete Rūķe