Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
spring rolls ar zemesriekstu merci

Spring rolls ar zemesriekstu mērci

Filejas gabaliņi "Maigie" 500 g
burkāns 1 gab.
svaigs kāposts 150 g
ķiploka daiviņa 1 gab.
sojas mērce 2 ēdk.
atlaidināta "Spring Rolls" mīkla 1/2 iepak.
mazs sīpolloku saišķītis, augu eļļa
Zemesriekstu mērces recepte:
zemesriekstu sviests 100 g
kokosriekstu piens 100 g
citrona sula no 1/2 gab.
sojas mērce 1 ēdk.
saldā čili mērce 1 ēdk.

Pagatavošana:

Burkānu sarīvē smalkās skaidiņās, arī kāpostu sīki sagriež vai saēvelē, sīpollociņus un ķiploku sasmalcina. Cāļa filejas gabaliņus izņem no marinādes, nosusina, sagriež sīkāk un sakarsētā pannā apgrozot apcep. Liek klāt sagatavotos dārzeņus, apmaisot apcep, pielej sojas mērci, pārkaisa asos piparus un sautē visu mīkstu, tad noņem no uguns un padzesē. Pēc vajadzības pievieno vēl sāli un piparus. Saldētu Spring rolls mīklu iepakojumā ar 12 x 12 cm lielām mīklas plāksnītēm var iegadāties lielākajos veikalos. Var izmantot arī lielās filo mīklas plāksnes, sagriežot tās mazākos gabalos. Pa vienai atdala atlaidinātas mīklas plāksnītes, pārējās pārklāj ar mitru dvielīti, lai neapkalst. Katras plāksnītes vienā stūrī liek nepilnu tējkaroti pildījuma. Sākot no šī stūra, pa diagonāli mīklu tin rullītī, ielokot un pietinot klāt abus galus. Pretējo stūri pie rullīša pielipina ar 1 tējkaroti cietes, kas izšķīdināta 1 ēdamkarotē ūdens, vai to noziež ar olu. Katliņā ielej eļļu dažu cm augstumā, uzkarsē, liek iekšā sagatavotos rullīšus un apgrozot apcep zeltainus. Izņemtus no katliņa liek uz izklāta papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Ēdot rullīšus apmērcē zemesriekstu mērcē.

Mērcei visas sastāvdaļas sajauc un pasniedz ar rullīšiem.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.