Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
SKINKISI UN SPARNINI AR ZIEDKAPOSTIEM

Šķiņķīši un spārniņi ar ziedkāpostiem

ziedkāposta galviņa (sadalīta rozetītēs) 1 gab.
"Ķekava" cāļa gaļas šķiņķīšu siera marinādē 1 iepak.
"Ķekava" cāļa gaļas pusspārnu siera marinādē 1 iepak.
Čedaras siers, rīvēts 100 g
Mērcei:
graudainās sinepes 2 ēdk.
medus 2 ēdk.
olīveļļa 2 ēdk.
apelsīna sula no 1 gab.
ķiploka daiviņas (nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi) 2 gab.

Kad vienā maltītē gribas apvienot dažāda veida gaļas, laba ideja būs sacepuma gatavošana. Īpašās „Ķekavas” marinādes garantē, ka liesā vistas gaļa izdosies vienmēr, vai tā būtu cepta uz pannas, krāsnī vai grila restēm. Zeltainie cāļa gaļas pusspārniņi siera marinādē labi sader ar tajā pašā marinādē izturētajiem cāļa gaļas šķiņķa gabaliņiem bez kaula. Maigā marināde un pievienotās papildu sastāvdaļas piešķirs gatavajai maltītei apetīti rosinošu garšu un smaržu sajaukumu. Šīs lieliskās marinādes ļaus izbaudīt vasaras garšas jebkurā gadalaikā. Šķiņķa gabaliņi bez kaula būs labs papildinājums salātiem un uzkodām, savukārt pusspārniņi iederēsies ne tikai sacepumos, bet arī dažādās mērcēs, sautējumos un citās gardās receptēs.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas, pārlej ar to ziedkāpostus un kārtīgi samaisi.
  2. Cepamajā traukā ar vāku liec ziedkāpostus un gaļu. Uzliec vāku un liec krāsnī cepties uz 30 minūtēm. 3 minūtes pirms gatavošanas beigām noņem vāku un pārber visu ar sieru. Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz siltu.

* Žurnāls "4 sezonas"