Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
selerijas salati ar kupinatu cali

Selerijas salāti ar kūpinātu cāli

selerijas sakne 400 g
mīkstas, žāvētas plūmes 150 g
saldskābi āboli 2 gab.
valrieksti 100 g
kūpināti cāļu šķiņķīši 2 gab.
citrona sula no 1 gab.
skābs krējums 300 g
sāls, cukurs, pipari

Pagatavošana:

Cāļa šķiņķīšus sagriež gabaliņos. Seleriju nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tāpat sarīvē arī ābolus un sajauc ar citrona sulu. Plūmes sagriež sloksnītēs, riekstus sadrupina. Visus sagatavotos komponentus sajauc. Krējumam pievieno tikai šķipsniņu sāls, 1 tējkaroti cukura un piparus. Mērci pārlej un iecilā salātos. Pagaršo un, ja vajag, pievieno vēl cukuru, sāli vai piparus.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.