Romiešu lapu salāti ar grilētu cāļa filejas steiku Zaļumu marinādē

Recipe

Romiešu lapu salāti ar grilētu cāļa filejas steiku Zaļumu marinādē

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Renārs Purmalis

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Anete Rūķe

Sastāvdaļas

"Ķekava" cāļa filejas steiks Zaļumu marinādē

1

Romiešu lapu salāti

1 galviņa

Pētersīļi

50 gr

Olu dzeltenumi

2

Ķiploks

1/2 daiviņas

Eļļa

100 gr

Sinepes

1 tējkarote

Sojas mērce

1 ēdamkarote

Ķiršu tomāti

70 gr

Citrona sula

no 1/4 daļas citrona

Pagatavošana

  • Blenderī pagatavo majonēzi. Liek olu dzeltenumus, pētersīļus, ķiploka daiviņu, sinepes, sojas mērci un sāk blendēt. Lēnām lej klāt eļļu. Pievieno citronu sulu.
  • Uz grilla apcep cāļa filejas steiku.
  • Kad viss gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  • Uz šķīvja kārto lapas, majonēzi, tomātus un šķēlītēs sagrieztu cāļa fileju.

Receptes

Ķekavas Cēzara salāti

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Pašgatavots humuss ar cāļa filejas steiku 4 gadalaiku marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Grilētu šampinjonu sacepums ar cāļa filejas steiku BBQ marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

20 min

pot

2 pers.

Cāļa filejas steiks BBQ marinādē ar zemeņu salsu

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ievas receptes”.

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Steiks 4 gadalaiku marinādē ar apelsīnu mērci

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ievas receptes”.

pot

20 min

pot

2 pers.