Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
pastete ar brendiju un zavetam plumem

Pastēte ar brendiju un žāvētām plūmēm

vistu aknas 300 g
sīpols 1 gab.
selerijas kāts 1 gab.
burkāns 1 gab.
ķiploka daiviņa 1 gab.
melnās plūmes 12 gab.
brendijs 4 ēdk.
saldais krējums 120 g
sviests 50 g
timiāns, sāls, pipari

Pagatavošana:

Sagrieztus sīpolus un selerijas kātu, sarīvētu burkānu, saspiestu ķiploku, timiāna lapiņas un veselas melnās plūmes sautē sviestā, līdz mīksti. Uz citas pannas apcep vistu aknas tā, lai no ārpuses apcepušās, bet vidū vēl sārtas. Pievieno dārzeņiem un sautē kādas 5 minūtes, pielej saldo krējumu un uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Izķeksē melnās plūmes, pievieno brendiju un sablendē. Pēc garšas pieliek sāli un piparus, iemaisa plūmes, liek bļodiņās un gaida, kamēr atdziest.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.