Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
2017-10-23-Kekava11129

PASTA AR CĀĻA GAĻAS BUMBIŅĀM TOMĀTU MĒRCĒ

 četriem

2 ķiploku daiviņas

1 vidējs sīpols

4 vidēji tomāti

200 g tomātu mērces

1 tējk. kaltēta bazilika

2 ēd. k. olīveļļas

Sāls

Svaigi malti melnie pipari

350 g Ķekavas cāļa gaļas bumbiņu

270 g spageti pastas

8 ķirštomātiņi

Svaigs baziliks

Nedaudz parmezāna siera

 

Smalki sakapā ķiploku daiviņas un sīpolu. Pannā uz vidēji zemas ugunus karsē vienu ēdamkaroti olīveļļas, liek apcepties ķipolkus un sīpolus, sautē, līdz viss caurspīdīgs. Pievieno kubiņos grieztus tomātus un sautē vēl 5 minūtes, tad pievieno tomātu mērci, sauso baziliku, sāli un piparus. Visu karsē, līdz viegli burbuļo un garšas sajaukušās. Tikmēr krāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai. Cepamajā traukā izkārto gaļas bumbiņas un apslaka ar olīveļļu. Tās liek cepties uzkarsētā krāsnī uz 7 minūtēm. Katliņā uzvāra ūdeni, pievienojot šķipsniņu sāls, tad liek vārīties spageti tik ilgi, cik norādīts uz pastas iepakojuma. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm un apcep uzkarsētā pannā no abām pusēm. Cāļa gaļas bumbiņas iemaisa tomātu mērcē un pasniedz ar spageti. Pa virsu kārto ķirštomātiņus, svaigu baziliku un skūtu parmezāna sieru.