Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
meksikanu salbutes ar kupinatu cali

Meksikāņu salbutes ar kūpinātu cāli

tortiljas 1 iepak.
kūpināti cāļu stilbiņi 6 gab.
mazie tomātiņi 300 g
sīpols 1 gab.
ķiploka daiviņas 4 gab.
baltvīna etiķis 1/4 glāze
avokado 2 gab.
sāls, pipari, šķipsniņa kaltētu čili pārslu, olīveļļa, pāris salātlapas, koriandra lapiņas

Pagatavošana:

Kūpinātos cāļu stilbiņus no kaula atgriež slaidās šķēlēs. Tomātiņus pārgriež uz pusēm vai 4 daļās, sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Sagrieztos sīpolus un ķiplokus sakarsētā eļļā apcep, iemaisa raudeni, sāli, piparus un čili pārslas, maisot cep, līdz sāk smaržot. Iemaisa sagrieztos tomātiņus, pielej etiķi, nedaudz pasautē, līdz šķidrums iztvaiko. Pievieno un izkarsē kūpināto cāļu stilbiņu gaļu.Tortiljas uz grila vai sausā pannā apgrozot uzsilda, virsū liek cepto maisījumu ar kūpinājumu, pievieno avokado šķēlītes, sagrieztas salātlapas un koriandru.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.