Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
marinetas calu galas pirags
40 - 45 min
220°

Marinētas cāļa gaļas pīrāgs

Mīklai:
milti 300 g
auksts sviests 100 g
skābs krējums 125 g
ola 1 gab.
Pildījumam:
Atkauloti šķiņķi meža ķiploku marinādē 500 g
purava baltā daļa 1 gab. (neliels)
sviests 30 g
milti 1 ēdk.
skābs krējums 60 g
ola 1 gab. (neliela)
piens 1 ēdk.
rozmarīna zariņš, sāls, pipari

Pagatavošana:

Lai pagatavotu mīklu pīrāgam, miltus saberž ar aukstu sviestu, pievieno krējumu un olu, samīca visu kopā. Tad mīklu liek uz darba virsmas un pamatīgi mīca gludu un viendabīgu. Uz pusstundu mīklu noliek aukstumā. Gatavo pildījumu. Pusē sakarsēta sviesta apgrozot izcep no marinādes izņemtus, apsusinātus un mazākos gabalos sagrieztus cāļu šķiņķīšus, marinādi sataupot. Atsevišķi pārpalikušajā sviestā 5 minūtes sautē ripiņās sagrieztu puravu, pievieno sasmalcinātu rozmarīnu, pārber miltus un apmaisot cep vēl 5 minūtes. Pārlej un iemaisa sataupīto marinādi un pusglāzi ūdens, dažas minūtes pasautē, pievieno ceptos šķiņķa gabalus, krējumu, sāli un piparus un noliek atdzesēties. Mīklu sadala 3 daļās, 2/3 izrullē taisnstūrī, lai ar to varētu izklāt apmēram 15 x 25 cm lielu ietaukotu veidni, pārklājot arī maliņas. Lieko mīklu virs veidnes malām nogriež. Mīklā liek sagatavoto pildījumu, izlīdzina un pārklāj ar palikušo izrullētu mīklas trešdaļu. Tās maliņas stingri piespiež mīklas apakšējai kārtai. No mīklas atgriezumiem var pagatavot rotājumu, piespiest pārklājumam. Visu pārsmērē ar olu, kas viegli sakulta ar pienu. Ar dakšiņu mīklas vidū iebaksta dažus caurumiņus, veidni liek sakarsētā krāsnī, 220 grādu temperatūrā cep zeltainu – 40–45 minūtes.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.