Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Kekavas-darzenu-salati-aknas

“Ķekavas” dārzeņu salāti ar cāļu aknām

Cāļu aknas 500g
Gāzēts minerālūdens 1 glāze
Citronu sula 1 glāze
Pipari, baziliks, dilles, rukola, ķiploki, paprika, ciedru rieksti, sāls, eļļa

Pagatavošana:

1 glāzi gāzēta minerālūdens un ½ glāzi citronu sulas ielej bļodā, pievieno sāli un piparus. Cāļu aknas sagriež un liek marinēties apmēram vienu stundu. Tikmēr sagriež zaļumus – baziliku, dilles, ķiploku, rukolu un papriku, visu kopā liek bļodā un samaisa. Pagatavo salātu mērci – ņem ½ glāzi citronu sulas, pievieno eļļu, sāli un piparus. Kad aknas iemarinētas, tās cep uz pannas, sviestā 5 – 7 minūtes. Kad aknas gatavas, tās pievieno salātiem, samaisa un pārlej ar mērci. Svarīgi atcerēties, ka iemarinētas aknas būs gaiši sārtā krāsā. Lai labi garšo!