Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Karija un laima zupa

Karija un laima zupa ar vistu

Svaiga vistas fileja 0.5 kg
Dārzeņu vai gaļas buljons 500 ml
Kokosriekstu piens 400 ml
Svaigi vai sasaldēti zaļie zirnīši 400 gr
Sīpols 1
Kartupeļu ciete 1 ēdamkarote
Pētersīļi Neliela buntīte
Rīvēts ingvers bez mizas 1 ēdamkarote
Karija pulveris 2 tējkarotes
Laims 1
Garšvielas vistas filejas pagatavošanai sāls, asās paprikas pulveris, pipari
  1. Cāļa filejas no visām pusēm ierīvē ar maltiem melnajiem pipariem, sāli un asās paprikas pulveri, cep uz pannas sakarsētā eļļā katru pusi 6–7 minūtes, līdz fileja gatava.
  2. Pagatavo zupu. Vispirms katliņā sakarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno kokosriekstu pienu, buljonu, karija pulveri, zaļos zirnīšus un vāra 4 minūtes.
  3. Zupā iemaisa sīki sakapātus pētersīļus, no laima norīvētu miziņu, no laima augļa izspiestu sulu, sarīvētu ingveru un kartupeļu cieti, kas iepriekš sajaukta ar 60 ml vēsa ūdens.
  4. Zupu karsē, līdz tā sabiezējusi, tad iemaisa sāli pēc garšas, noņem no plīts, lej bļodiņās un pasniedz ar šķēlītēs sagrieztu cāļa fileju.