Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Grilēts hotdogs ar aveņu vistu

Grilēts hotdogs ar aveņu vistu

Hotdogu maizītes 4
Cāļa fileja 2
Apelsīni 2
Medus 2 ēdamkarotes
Sarkanie sīpoli 2
Sviests 30 gr
Svaigas avenes 400 gr
Brūnais cukurs 2 ēdamkarotes
Balzāmetiķis 3 ēdamkarotes
Bazilika lapiņas 10
Sāls 1 tējkarote

Ogas un gaļa sader kā cimdiņš ar roku. Ogu dabiskais skābums lieliski iemarinē gaļu, bet saldums dod patīkamas garšu notis. Hotdogu tipa maizītes nav pārāk izplatītas grila pasākumos, bet varbūt jādod tām iespēja – tās ir ērtas un ne mazāk garšīgas kā burgeri.

 

  1. Apelsīniem norīvē miziņu un atliek malā. Iemarinē vistas filejas, pagatavojot marinādi no 200 g saspaidītu aveņu, abu apelsīnu sulas, sāls un medus. Atstāj iemarinēties uz 45 minūtēm.
  2. Pagatavo karamelizētus sīpolus. Sīpolus sagriež smalkos pusrinķišos. Pannā izkausē sviestu un uz ļoti lēnas uguns karamelizē sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pēc 10 minūšu karamelizēšanas pievieno brūno cukuru, avenes un balzametiķi, turpina karsēt vēl 5 minūtes un noņem no karstuma.
  3. Vistas filejas grilē 7 minūtes no katras puses. Noņem no grila un sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Hotdogu maizītes vertikāli iegriež un liek apgrauzdēties uz grila. Maizītēs pilda sagatavotos aveņu sīpolus, vistas filejas šķēlītes, bazilika lapiņas un apelsīna miziņas. Pasniedz un ēd karstus.