
Cāļu šķiņķi ar brūnajiem šampinjoniem
Ķekavas cāļu šķiņķi | 6 |
Sviests | 30 gr |
Eļļa | 2 ēdamkarotes |
Sīpols | 1 |
Ķiploks | 2 daiviņas |
Brūnie šampinjoni | 200 gr |
Sausais baltvīns | 60 ml |
Tomātu gabaliņu savā sulā | 350 gr |
Sāls, pipari |
- Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
- Sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apcep šķiņķīšus 4 minūtes abām pusēm.
- Šķiņķīšus izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztus brūnos šampinjonus, baltvīnu un tomātu gabaliņus savā sulā. Karsē 5 minūtes.
- Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.
- Pannu ar šķiņķīšiem pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.