Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Vistu šķiņķīši ar brūnajiem šampinjoniem

Cāļu šķiņķi ar brūnajiem šampinjoniem

Ķekavas cāļu šķiņķi 6
Sviests 30 gr
Eļļa 2 ēdamkarotes
Sīpols 1
Ķiploks 2 daiviņas
Brūnie šampinjoni 200 gr
Sausais baltvīns 60 ml
Tomātu gabaliņu savā sulā 350 gr
Sāls, pipari
  1. Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
  2. Sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apcep šķiņķīšus 4 minūtes abām pusēm.
  3. Šķiņķīšus izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztus brūnos šampinjonus, baltvīnu un tomātu gabaliņus savā sulā. Karsē 5 minūtes.
  4. Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.
  5. Pannu ar šķiņķīšiem pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.