Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
vista kanelis-min

Cāļa pusstilbi ar rīsiem Ziemassvētku garšās

Ķekava cāļa puskājas citrona un ingvera marinādē 1 paka
basmati rīsi 500 g
kurkuma 1 ēdamk.
anīsa zvaigznes 2 gab
kanēlis 1/2 tējk.
krustnagliņas 7 gab
kardamons 1/2 tējk.
zelta rozīnes 100 g
Indijas rieksti 100 g
sviests 50 g
citrona sula no 1/2 citrona
sāls pēc garšas

Maltīte 4 personām.

Pagatavošana:

Ķekavas cāļa pusstilbi citrona ingvera marinādē ir pilnībā sagatvoti cepšanai. Tie ir iepakoti ērtā cepammaisā, atliek vien ielikt cepeškrāsnī, uzņemt laiku kā norādīts uz iepakojuma.

Gaļu pagatavo cepeškrāsnī, kā norādīts uz iepakojuma.

Rīsus trīs reizes noskalo aukstā tekošā ūdenī, lai atdalās ciete. Ceturto ūdeni nenolej, bet atstāj rīsus 15 minūtes mērcēties.

Pannā izkausē sviestu, rīsiem nolej ūdeni un apcep, līdz rīsu graudi ir caurspīdīgi un pilnīgi sausi. Cepot pievieno citronu sulu.

Rīsiem pannā pievieno ūdeni attiecībā 1:2, kur ūdens divas reizes vairāk nekā rīsu, pievieno kurkumu, garšvielas, sāli, rozīnes un riekstus. Uz straujas uguns ūdeni novāra, līdz rīsos parādās mazi krāterīši. Tad liesmu nogriež uz minimālo, pannai uzliek vāku un atstāj vēl 10 minūtes karsēties. Pirms pasniegšanas apmaisa.

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu "Pie galda".