Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
vista kvinoja-min

Cāļa pusstilbi ar lēcu salātiem

Ķekava cāļa pusstilbi dārza zaļuma marinādē 1 paka
zļās vai melnās lēcas 300 g
liels brokolis 1 gab
rukolas vai spinātu lapiņas 100 g
kaltētas dzērvenes vai ķirši sauja
apgrauzdētas mandeles sauja
citrons 1 gab
olīveļļa 50 ml
sāls un brūnais cukurs pēc garšas

Maltīte 4 personām.

Pagatavošana:

Ķekavas cāļa pusstilbi dārza zaļumu marinādē ir pilnībā sagatvoti cepšanai. Tie ir iepakoti ērtā cepammaisā, atliek vien ielikt cepeškrāsnī, uzņemt laiku kā norādīts uz iepakojuma.

Lēcas novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Vāra aptuveni 20 minūtes, notecina lieko šķidrumu un liek lielā salātu bļodā.

Kamēr lēcas vārās, brokoli sadala mazos gabaliņos un uz sausas karstas pannas strauji apcep tā, lai tie nedaudz apdeg (bet tikai nedaudz). Tad uzlej 100 ml ūdens, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un ļauj ūdenim notvaicēties. Brokoļus pievieno lēcām.

Tāpat lēcām pievieno zaļumus – spinātu vai rukolas lapiņas.

Pagatavo mērci. Blenderī liek pusi no mandelēm, pievieno olīveļļu, citronu sulu, sāli, cukuru un ūdeni (vismaz 100 ml). Sablendē, pagaršo un noregulē garšu un mērces biezumu. Tai jābūt kā šķidram krējumam.

Otru pusi mandeļu sadrupina un pārkaisa salātiem, tāpat pārkaisa žāvētās dzērvenes vai ķiršus, pārlej mērci un visu sacilā kopā.

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu "Pie galda".