
Cāļa pusstilbi ar lēcu salātiem
Ķekava cāļa pusstilbi dārza zaļuma marinādē | 1 paka |
zļās vai melnās lēcas | 300 g |
liels brokolis | 1 gab |
rukolas vai spinātu lapiņas | 100 g |
kaltētas dzērvenes vai ķirši | sauja |
apgrauzdētas mandeles | sauja |
citrons | 1 gab |
olīveļļa | 50 ml |
sāls un brūnais cukurs | pēc garšas |
Maltīte 4 personām.
Pagatavošana:
Ķekavas cāļa pusstilbi dārza zaļumu marinādē ir pilnībā sagatvoti cepšanai. Tie ir iepakoti ērtā cepammaisā, atliek vien ielikt cepeškrāsnī, uzņemt laiku kā norādīts uz iepakojuma.
Lēcas novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Vāra aptuveni 20 minūtes, notecina lieko šķidrumu un liek lielā salātu bļodā.
Kamēr lēcas vārās, brokoli sadala mazos gabaliņos un uz sausas karstas pannas strauji apcep tā, lai tie nedaudz apdeg (bet tikai nedaudz). Tad uzlej 100 ml ūdens, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un ļauj ūdenim notvaicēties. Brokoļus pievieno lēcām.
Tāpat lēcām pievieno zaļumus – spinātu vai rukolas lapiņas.
Pagatavo mērci. Blenderī liek pusi no mandelēm, pievieno olīveļļu, citronu sulu, sāli, cukuru un ūdeni (vismaz 100 ml). Sablendē, pagaršo un noregulē garšu un mērces biezumu. Tai jābūt kā šķidram krējumam.
Otru pusi mandeļu sadrupina un pārkaisa salātiem, tāpat pārkaisa žāvētās dzērvenes vai ķiršus, pārlej mērci un visu sacilā kopā.
Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu "Pie galda".