
Cāļa pusspārni ar ziemas dārzeņiem
Ķekavas cāļa pusspārni dārza zaļumu marinādē | 1 paka |
burkāni | 500 gr |
pastinaku vai pētersīļu sakņu | 500 gr |
olīveļla | 30 ml |
citrona sula | no 1/2 citrona |
medus | 1 ēdamk. |
smalki sakapāts čillī | 1 gab |
Maltīte 4 personām.
Pagatavošana:
Ķekavas cāļa pusspārni dārza zaļumu marinādē ir pilnībā sagatvoti cepšanai. Tie ir iepakoti ērtā cepammaisā, atliek vien maisu ielikt cepeškrāsnī, uzņemt laiku kā norādīts uz iepakojuma.
Burkānus un pastinakus nomizo un sagriež gareniski vienādos stienīšos. Liek bļodā.
Pievieno olīveļļu, citronu sulu, medu, sāli un smalki sakapātu čili, apmaisa un atstāj 10 minūtes garšām savilkties.
Dārzeņus izkārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, kamēr dārzeņi mīksti un nedaudz kraukšķīgi.
Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu "Pie galda".