
Cāļa krūtiņa ar trīs krāsu biezeņiem
Ķekava cāļa krūtiņa dārza zaļumu marinādē | 1 paka |
ZAĻAJAM BIEZENIM | |
saldēti zaļie zirnīši | 800 gr |
buntīte piparmētru | 1 gab |
saldais krējums | 200 ml |
sāls | pēc garšas |
ORANŽAJAM BIEZENIM | |
lieli saldie kartupeļi | 2 gab |
saldais krējums | 100 ml |
muskatrieksts | šķipsna |
sāls | pēc garšas |
DZELTENAJAM BIEZENIM | |
kartupeļi | 1 kg |
sviests | 50 g |
piens | 200 ml |
puravs vai šalotes sīpoli | 1 gab |
sāls | pēc garšas |
Maltīte 4 personām.
Pagatavošana:
Ķekavas cāļa krūtiņa dārza zaļumu marinādē ir pilnībā sagatvota cepšanai. Tā ir iepakota ērtā cepammaisā, atliek vien to ielikt cepeškrāsnī, uzņemt laiku kā norādīts uz iepakojuma.
Zaļais biezenis.
Zirņus ber verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra 5 minūtes. Ūdeni nokāš, liek zirņus blenderī. Pievieno sakapātas piparmētras, saldo krējumu un sablendē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
Oranžais biezenis.
Saldos kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, kamēr tie mīksti. Pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu un liek blenderī. Pievieno muskatriekstu, saldo krējumu, pienu un sāli un sablendē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
Dzeltenais biezenis.
Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī. Nokāš lieko ūdeni un kārtīgi sastampā, lai nav neviena kunkulīša. Pievieno pienu un sviestu un ar koka karoti kārtīgi saputo. Uz citas pannas sviestā apcep smalki sakapātus sīpoliņus, līdz tie paliek kraukšķīgi. Saceptos sīpolus pārber kartupeļu biezputrai (var izmantot arī veikalā pirktus gatavus grauzdētus sīpolus).
Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu "Pie galda".