Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
3merces-min

Cāļa krūtiņa ar trīs krāsu biezeņiem

Ķekava cāļa krūtiņa dārza zaļumu marinādē 1 paka
ZAĻAJAM BIEZENIM
saldēti zaļie zirnīši 800 gr
buntīte piparmētru 1 gab
saldais krējums 200 ml
sāls pēc garšas
ORANŽAJAM BIEZENIM
lieli saldie kartupeļi 2 gab
saldais krējums 100 ml
muskatrieksts šķipsna
sāls pēc garšas
DZELTENAJAM BIEZENIM
kartupeļi 1 kg
sviests 50 g
piens 200 ml
puravs vai šalotes sīpoli 1 gab
sāls pēc garšas

Maltīte 4 personām.

Pagatavošana:

Ķekavas cāļa krūtiņa dārza zaļumu marinādē ir pilnībā sagatvota cepšanai. Tā ir iepakota ērtā cepammaisā, atliek vien to ielikt cepeškrāsnī, uzņemt laiku kā norādīts uz iepakojuma.

Zaļais biezenis.

Zirņus ber verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra 5 minūtes. Ūdeni nokāš, liek zirņus blenderī. Pievieno sakapātas piparmētras, saldo krējumu un sablendē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

Oranžais biezenis.

Saldos kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, kamēr tie mīksti. Pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu un liek blenderī. Pievieno muskatriekstu, saldo krējumu, pienu un sāli un sablendē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

Dzeltenais biezenis.

Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī. Nokāš lieko ūdeni un kārtīgi sastampā, lai nav neviena kunkulīša. Pievieno pienu un sviestu un ar koka karoti kārtīgi saputo. Uz citas pannas sviestā apcep smalki sakapātus sīpoliņus, līdz tie paliek kraukšķīgi. Saceptos sīpolus pārber kartupeļu biezputrai (var izmantot arī veikalā pirktus gatavus grauzdētus sīpolus).

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu "Pie galda".