Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
2017-10-23-Kekava11134

CĀĻA GAĻAS KOTLETES AR KRĀSNĪ CEPTĀM KARTUPEĻU DAIVIŅĀM

 četriem

750 g kartupeļu

Olīveļļa

Rozmarīns

3 ķiploka daiviņas

Sāls

Svaigi malti melnie pipari

310 g cāļa gaļas kotletes

Gurķu mērce

 

Krāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai. Kartupeļus nomizo un sagriež mazās daiviņās. Katlā uzvāra ūdeni un pievieno tam nedaudz sāli. Kad ūdens uzmet pirmo burbuli, pievieno sagatavotos kartupeļus. Kad ūdens uzvārījies atkārtoti, kartupeļus ņem ārā no ūdens un kārto uz cepamās pannas. Kartupeļus pārslaka ar olīveļļu, pievieno ēdamkaroti kapāta rozmarīna, šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus. Ķiploku daiviņas nemizo, bet sakapā mazākos gabalos un pievieno kartupeļiem. Visu kārtīgi apmaisa un liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, ik pa laikam apmaisot. Pēc cepšanas izņem ārā ķiploku daiviņas. Kotletes liek cepamajā traukā un apslaka ar olīveļļu, liek cepties uzkarsētā krāsnī uz 7 minūtēm. Kotletes pasniedz kopā ar kartupeļu daiviņām, gurķu mērci un svaigi kapātiem pētersīļiem.