
Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu
Cāļa fileja vai šķiņķi | 4 gab (4 personām) |
Baltvīns vai gatavs buljons | 250 ml |
Paprikas pulveris | |
Svaigs timiāns | |
Ķiploks | 5-6 daiviņas |
Spināti | 2-3 saujas |
Olīveļļa | |
Sviests | |
Sāls, pipari |
Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns. Papildiniet to ar svaigiem zaļumiem un garšvielām, lai baudītu lielisku vistas ēdienu.
- Vispirms iemarinē vistu. Ierīvē to ar sāli, pipariem un bagātīgi ar paprikas pulveri.
- Sasmalcina ķiplokus.
- Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un apcep vistu ~ 2–3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un apcep, līdz tie ir mīksti.
- Pievieno baltvīnu un timiāna zariņus, un turpina sautēt ~ 20 minūtes, līdz vista ir gatava. Beigās baltvīna mērcei krāsai pievieno spinātu lapas. Pasniedz siltu.