Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Vista baltvīnā

Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

Cāļa fileja vai šķiņķi 4 gab (4 personām)
Baltvīns vai gatavs buljons 250 ml
Paprikas pulveris
Svaigs timiāns
Ķiploks 5-6 daiviņas
Spināti 2-3 saujas
Olīveļļa
Sviests
Sāls, pipari

Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns. Papildiniet to ar svaigiem zaļumiem un garšvielām, lai baudītu lielisku vistas ēdienu.

 

  1. Vispirms iemarinē vistu. Ierīvē to ar sāli, pipariem un bagātīgi ar paprikas pulveri.
  2. Sasmalcina ķiplokus.
  3. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un apcep vistu ~ 2–3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un apcep, līdz tie ir mīksti.
  4. Pievieno baltvīnu un timiāna zariņus, un turpina sautēt ~ 20 minūtes, līdz vista ir gatava. Beigās baltvīna mērcei krāsai pievieno spinātu lapas. Pasniedz siltu.