AS “Putnu fabrika Ķekava” svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļās karotīte”. Tā apliecina, ka PF “Ķekava” svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte” būs izvietota uz kopumā 14 PF “Ķekava” svaigās gaļas produktu veidiem, kuru skaitā ir svaigs cālis, cāļa krūtiņas fileja, cāļu šķiņķīši, cāļu spārniņi un pusspārni, cāļu kājas, muguras un stilbiņi. Putnu gaļa ir 100% audzēta un pārstrādāta Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības. PF “Ķekava” ir vienīgais putnu gaļas ražotājs Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu – no olām līdz cāļiem un tālāk līdz gataviem vistas gaļas produktiem. Atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas noteiktajām prasībām, produktiem, kuriem tiek piešķirta norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte”, 75% no produkta ražošanā izmantotajām izejvielām ir jābūt iegūtām vienā ES dalībvalstī vai reģionā, kas shēmas norādē minēta kā izcelsmes valsts vai reģions.

“Esam gandarīti, ka PF “Ķekava” produkcijas augstā kvalitāte ir novērtēta nacionālā līmenī. Mūsu veiktais pētījums rāda, ka vairāk nekā 70% Latvijas iedzīvotāju ir būtiska pārtikas produktu izcelsmes valsts, un informāciju par to viņi meklē, pirmkārt, uz produktu iepakojuma. Tādēļ vizuāla norāde uz produkta ir ne tikai apliecinājums tā augstajai kvalitātei, bet orientieris pircējiem, lai atpazītu un izvēlētos Latvijā ražotus pārtikas produktus. Uz PF “Ķekava” svaigās gaļas norāde “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte” būs izvietota kopā ar mūsu pašu ieviesto atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tādējādi pircējs varēs būt drošs, ka iegādājies augstākās kvalitātes vietējo vistas gaļu, kas ražota tikai no mūsu pašu Latvijā audzētām vistām,” saka Andris Vilcmeiers, AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs.

„Arvien vairāk Latvijas pārtikas ražotāji iesaistās Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, jo tā ir ne tikai iespēja informēt patērētājus par produkta augsto kvalitāti un izcelsmi, bet arī gūt papildu priekšrocības valsts vai pašvaldību iepirkumos. Prieks, ka pirmo reizi “Zaļā karotīte” piešķirta vistas gaļai, kas Latvijā ir ļoti iecienīta. Uzņēmumu produkti, kuri ir ieguvuši “Zaļo karotīti”, atbilst paaugstināta kvalitātes prasībām, līdz ar to patērētāji var būt simtprocentīgi pārliecināti par tā kvalitāti, jo produkts un tā ražošana ir ļoti rūpīgi pārbaudīta,” atzīst Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padome priekšsēdētāja Ināra Šure.