Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

Recipe

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

2 gab

Jogurts bez piedevām

100 g

Kajēnas pipari

1/2 tējkarote

Sāls

pēc garšas

Ķiploks

divas daiviņas

Citrona sula

no puscitrona

Ķiršu tomātiņi

200 g

Medus

2 ēdamkarotes

Pētersīļi

sauja

Olīveļļa

ēdamkarote

Klāt pasniegšanai tvaicēti dārzeņi vai rīsi

Pagatavošana

  • Bļodiņā sajauc jogurtu, medu, sāli, kajēnas piparus, sulu no ½ citrona un 2 sakapātas ķiploku daiviņas.
  • Mērcē liek vistas filejas, apvārta un atstāj uz 1 h garšām sajaukties.
  • Otrā bļodā sajauc uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, medu, pētersīļus, olīveļļu un sāli.
  • Uz cepešpannas izveido 3 folijas laiviņas, divās liek vistas filejas, vienā – tomātiņus.
  • Visu cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā 20 minūtes.
  • Pasniedz šķēlēs sagrieztu fileju, pārlietu ar tomātiem, klāt servējot rīsus vai tvaicētus dārzeņus.

Receptes

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.