Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
griletas vistu kajinas maiga kokosriekstu marinade

Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

kokosriekstu piens 100 g
kokosriekstu eļļa 60 g
citronzāles stiebriņš (sagriezts) 1 gab.
nomizots ingvers (smalki sarīvēts) 70 g
kanēlis 1/2 tējk.
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas
Mērcei:
apelsīna sula no 1 gab.
olīveļļa 2 ēdk.
brūnais cukurs 10 g
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Salātiem:
rukola 100 g
ķiršu tomātiņi (sagriezti daiviņās) 100 g
jāņogas 60 g

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un maigo kokosriekstu, gan kanēli, gan citronzāli. Lieliska alternatīva ierasto un biežāk baudīto garšu vietā.

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā liec vistu kājiņas un pievieno kokosriekstu pienu, kokosriekstu eļļu, citronzāli, ingveru, kanēli, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisi un liec ledusskapī, lai marinējas vismaz 30 minūtes. Pēc tam liec uz sakarsēta grila un grilē 20–40 minūtes.
  2. Gatavo mērci. Traukā ielej apelsīnu sulu, pievieno olīveļļu, cukuru, sāli, piparus un visu ar dakšiņu kārtīgi sajauc.
  3. Dziļākā traukā liec rukolu, ķiršu tomātiņus un jāņogas. Pievieno mērci un lēnām iecilā to salātos. Pasniedz kopā ar grilētām vistu kājiņām.

 

* Žurnāls "4 sezonas"