Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
cepetis saurs

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Vesela Ķekavas vista 1 gab
Ābols 1 gab
Sinepes 2 ēdamkarotes
Majonēze 4 ēdamkarotes
Sāls šķipsna
Piecu piparu maisījums šķipsna
Sakapāti pētersīļi buntīte
Ābolu - brūkleņu ievārījums trauciņš
Salātlapas buntīte
Paprika 1 gab
Tomāts 1 gab
Gurķis 1 gab
Olīveļļas mērce pēc vajadzības

Pagatavošana:
1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas: sinepes, majonēzi, pētersīļus, piecu piparu maisījumu. Sāli pievieno pēc garšas.

2. Ābolu sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes marinādes un sajauc kopā. Ābolus iepilda vistas vēderā un aizšuj vēderu ciet.

3. Pārējo marinādi bagātīgi iemasē vistā un atstāj garšām savilkties uz vienu diennakti.

4. Cep 200 grādos 1 h, pasniedz ar svaigiem salātiem un ābolu-brūkleņu mērci.

 

Elbakjans vista aboli-minElbakjans_vista+merce-minelbakjans _kartipeli2-minelbakjans gatavs-minekava-67-min

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma, kā ierasts, uzņemas galveno atbildību par ēdiena pagatavošanu, savukārt tētis ar prieku dodas uz tirgu pēc nepieciešamajiem produktiem. Savukārt Raimonds, kā aktīvākais un straujākais cilvēks ģimenē, rūpējos par to, lai ģimene sanāk kopā un svētki ir izdevušies.

Ja nav laika pašam gatavot, bet vēlies pārsteigt draugus vai radus ar garšīgu maltīti, "Ķekava" piedāvā cāļa krūtiņu, pusspārnus vai pusstilbus dārza zaļumu marinādē, kas jau sagatavoti un iepakoti cepammaisā.

Tik vien kā jāieliek cepeškrāsnī un jāsagaida, kad gatavs. Uzzini vairāk!