ceptas calu kajas ar darzeniem
30 min
200°

Ceptas cāļu kājas ar dārzeņiem

cāļu kājas 4 gab.
cigoriņi (nelieli) 2 gab.
sarkanais sīpols 1 gab.
ķiploka daiviņas 4 gab.
citrons 1 gab.
medus 2 ēdk.
ābolu vai baltvīna etiķis 2 ēdk.
dažas laurlapas, olīveļļa, sāls, pipari

Pagatavošana:

Cigoriņus pārgriež uz pusēm, pārlej ar karstu ūdeni, patur pāris minūtes, tad nokāš un nosusina. Cāļu kājas sakarsētā eļļā apgrozot apcep skaisti brūnas. Klāt liek daiviņās sagrieztu citronu un sīpolu, veselas ķiploka daiviņas, cigoriņus un laurlapas, labāk, ja tās ir svaigas. Pārslaka olīveļļu, pārkaisa sāli un piparus, sajauc, lai viss būtu pārklājies ar eļļu un garšvielām, un pārceļ cepamveidnē.Medu ar etiķi nedaudz pakarsē, lai medus izkūst, un pārlaista cāļu kājām un dārzeņiem veidnē. Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar kraukšķīgi apgrauzdētu maizi.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.