Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Kekava_LBS_s-297-min

Cepetis "Zevs"

Ķekavas vista 1 gab
selerijas kāti 3 gab
pētērsīļu buntītes 2 gab
ķiploks 1 gab
čili pipars 1 gab
sīpoli 2 gab
mārrutki 3 ēdamk
medus 60 ml
eļļa 80 ml
selerijas sula 80 ml
vīna etiķis 50 ml
zaļie pipari un sāls pēc garšas

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji Rolands Freimanis un Kaspars Bērziņš šefpavārā Arvja Zēmaņa vadībā gatavoja “Ķekavas” izaicinājumā cepeti. Tam deva nosaukumu “Zevs". 

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Sakapā seleriju un pētersīļus, sadauza ķiploku, sakapā sīpolus, un sagriež čili lielos gabalos. Visu samaisa kopā ar mārrutkiem, eļļu, vīna etiķi, cukura sīrupu, seleriju sulu. Sagatavoto masu pilda cepetī un ap cepeti. Cepeti liek ledusskapī uz 2 - 5 h iemarinēties.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.  Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40min līdz 1 h.

Kekava_LBS_s-5-min Kekava_LBS_s-134-min

Kekava_LBS_s-178-min Kekava_LBS_s-222-min