Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
apelsins_sinepes-min (1)

Cepetis "Saldskābā dzīve"

Ķekavas vista 1 gab
apelsīni 2 gab
kanēļa standziņas 5 gab
sarkanie pipari 1 ēdamk.
sinepes 2 ēdamk.
medus 2 ēdamk.
apelsīnu sula 80 ml
olīveļļas 80 ml
rozmarīnu kātīņi 3 gab

Latvijas vīriešu basketbola izlases trenners Arnis Vecvagars un restorāna "Herbārija" saimnieks un ēdienu, dzērienu meistars Arvis Zēmanis pagatavoja “Ķekavas” izaicinājumā cepeti ar saulainiem apelsīniem, radot  cepeti “Saldskābā dzīve". 

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Apelsīniem nomizo vai norīvē mizu bez baltuma. Sadauza kanēli. Visas sastāvdaļas samaisa kopā vienā traukā un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Nomizo atlikušajiem apelsīniem balto mizas daļu un ar tiem piepilda vistu. Vistu ierīvē un piepilda  ar marinādi.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.  Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems  no 40 minūtēm līdz 1 stundai.

 

Capture-min Kekava_LBS_s-171-min

apelsins-min Kekava_LBS_s-190-min