Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
sipoli_gatavs-min

Cepetis “Pollo con catalan”

Ķekavas vista 1 gab
kadiķogas 10 grami
kanēļa standziņas 4 gab
koriandra sēklas 1 ēdamkarote
lauru lapas 6 gab
sīpoli 3 gab
ķiploks 1 gab
eļla 100 ml
ābolu sula 120 ml
vīna etiķis 60 ml
medus 80 grami
franču sinepes 3 ēdamkarotes
sāls un pipari pēc garšas

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji Artūrs Strautiņš un Ronalds Zaķis šefpavārā Arvja Zēmaņa vadībā gatavoja “Ķekava” izaicinājumā cepeti. Tam deva nosaukumu “Pollo con catalan”, kas no itāļu valodas tulkojas tik vienkārši kā vista ar ābolu.  

Pagatavošana.

Pildījuma masa.

Sakapā sīpolus, sadauza ķiploku ar vienu spēcīgu sitienu, sakapā vai piestā saberž visas garšvielas.Visu liek bļodā un pievieno eļļu, ābolu sulu un vīna etiķi, medu un sinepes. Masu kārtīgi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sagatavotajā masā marinē cepeti. Liek ledusskapī uz 2 – 5 stundām iemarinēties.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.  Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems no 40 minūtēm līdz 1 stundai.

Kekava_LBS_s-13-minKekava_LBS_s-81-min

Kekava_LBS_s-154-minKekava_LBS_s-199-min

sipoli-min