Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
kadikis2-min

Cepetis "Original Red & Pepper"

Ķekavas vista 1 gab
skābas ogas (piemēram, jāņogas vai brūklenes) 200 gr
timiāna zariņi 6 gab
piparmētras 8 gab
medus 80 ml
lielgraudu sinepes 3 ēdamkarotes
eļļa 80 ml
ķiploks 1 gab
sīpoli 2 gab
melnie pipari un sāls pēc garšas

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps un  AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs šefpavārā Arvja Zēmaņa vadībā gatavoja “Ķekava” izaicinājumā cepeti, kam deva nosaukumu "Original Red & Pepper".

Pagatavošana

Pildījuma masa.

Sakapā sīpolu un sadauza ķiploku, iemaisa masā ar samīcītām vai sablendētām ogām, pievieno timiānu un saplūktas piparmētras, medu, sinepes, eļļu, sāli un piparus.

Cepšana.

Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs). Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.  Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems no 40 minūtēm līdz 1 stundai.

sastavdalas-min Kekava_LBS_s-158-min

Kekava_LBS_s-198-min kadikis_gatavs-min