Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
calu stilbini ar zila siera merci
15 min

Cāļu stilbiņi ar zilā siera mērci

cāļu stilbiņi 8 gab.
saldā čili mērce 150 g
baltvīns 2 ēdk.
sojas mērce 2 ēdk.
rīvēts ingvers 1 ēdk.
zilais siers 100 g
skābs krējums 150 g
majonēze 2 ēdk.
olīveļļa

Pagatavošana:

Sajauc saldo čili mērci ar sojas mērci, baltvīnu un rīvēto ingveru. Ar maisījumu ieberzē cāļu stilbiņus un uz pāris stundām noliek iemarinēties. Tad tos apsusina, liek pannā sakarsētā eļļā, apgrozot strauji apcep, pārlaista atlikušo marinādi, pannai uzliek vāku un mazā karstumā uz plīts vai cepeškrāsnī cep gatavus – apmēram 15 minūtes. Sadrupinātu zilo sieru sajauc ar krējumu un majonēzi; ja vajag mērci šķidrāku, piemaisa nedaudz ūdens. Ēdot stilbiņus apmērcē zilā siera mērcē, klāt piekož grauzdiņus.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.