
Cāļu stilbiņi ar zilā siera mērci
cāļu stilbiņi | 8 gab. |
saldā čili mērce | 150 g |
baltvīns | 2 ēdk. |
sojas mērce | 2 ēdk. |
rīvēts ingvers | 1 ēdk. |
zilais siers | 100 g |
skābs krējums | 150 g |
majonēze | 2 ēdk. |
olīveļļa |
Pagatavošana:
Sajauc saldo čili mērci ar sojas mērci, baltvīnu un rīvēto ingveru. Ar maisījumu ieberzē cāļu stilbiņus un uz pāris stundām noliek iemarinēties. Tad tos apsusina, liek pannā sakarsētā eļļā, apgrozot strauji apcep, pārlaista atlikušo marinādi, pannai uzliek vāku un mazā karstumā uz plīts vai cepeškrāsnī cep gatavus – apmēram 15 minūtes. Sadrupinātu zilo sieru sajauc ar krējumu un majonēzi; ja vajag mērci šķidrāku, piemaisa nedaudz ūdens. Ēdot stilbiņus apmērcē zilā siera mērcē, klāt piekož grauzdiņus.
Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.