Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
calu sparnu iesmini ar kartupeliem
10 min
200°

Cāļu spārnu iesmiņi ar kartupeļiem

cāļu pusspārni "Lieliskie" 500 g
citroni 2 gab.
kartupeļi 800 g
sāls, pipari, timiāna zariņi, olīveļļa

Pagatavošana:

Kartupeļus ar mizu sālsūdenī vāra apmēram 10 minūtes pusgatavus, nokāš, nedaudz padzesē, nomizo un pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās. Liek cepampannā kopā ar timiānu un ķiplokiem, pārkaisa sāli un piparus, pārlaista eļļu. Kartupeļus ar rokām labi apviļā maisījumā, lai tie viscaur ir pārklāti, liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā apgrozot cep skaisti brūnus. Marinētos cāļu pusspārniņus sasprauž uz iepriekš ūdenī izmērcētiem koka iesmiņiem, pa starpām pēc patikas uzspraužot citrona šķēles. Iesmiņus liek sakarsētā grilā, krāsnī vai pannā sakarsētā eļļā apgrozot izcep. Pasniedz uz ceptajiem kartupeļiem ar citrona daiviņām. Klāt var pagatavot mērci, sajaucot sadrupinātu fetas sieru ar jogurtu un nedaudz citrona sulas.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.