Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
calu skinku titenisi
15 min

Cāļu šķiņķu tītenīši

cāļu šķiņķi 8 gab.
ciedru rieksti 3 ēdk.
kaperi 1.5 ēdk.
ķiploka daiviņas 2 gab.
balzametiķis 1 ēdk.
neliels pētersīļu saišķītis, sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana:

Cāļu šķiņķus atkaulo, uzmanīgi pārgriežot un izgriežot tur esošos kauliņus. Tos var izmantot laba vistas buljona pagatavošanai. Kaperus sajauc ar ciedru riekstiem, sasmalcinātiem ķiplokiem un pētersīļiem, pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas. Atkaulotos šķiņķīšus izklāj, pārkaisa ar sāli un pipariem un pārklāj ar pusi kaperu un riekstu maisījuma, satin ciešas ruletītes, tās pārsien ar cepamo aukliņu. Apgrozot apcep pannā sakarsētā eļļā, tad pannai uzliek vāku un mazā karstumā tītenīšus izcep gatavus vai arī cepšanu nobeidz cepeškrāsnī. Izceptiem noņem aukliņas un, pārliktus ar atlikušo kaperu un riekstu maisījumu, kam pievienota 1 ēdamkarote balzametiķa, pasniedz ar salātiem.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.