Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
calu kajas asa merce ar turku zirniem
25 - 30 min
200°

Cāļu kājas asā mērcē ar turku zirņiem

cāļu kājas 4 gab.
mini burkāniņi 1 saišķītis
sarkanais sīpols 1 gab.
ķiploka daiviņas 2 gab.
konservēti tomāti ar čili 600 g
konservēti turku zirņi 400 g
medus 1 ēdk.
mazo spinātu lapiņas 80 g
sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana:

Pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep brūnas, ar sāli un pipariem pārkaisītas cāļu kājas, tad noņem no pannas un pārceļ cepamveidnē. To vietā liek burkāniņus un cep dažas minūtes, liek klāt uz pusēm pārgriezta sīpola šķēlītes, sasmalcinātus ķiplokus, apmaisot cep mīkstus. Pievieno medu, pārlej konservētos tomātus ar čili, uzkarsē un iemaisa notecinātus turku zirņus. Konservēto zirņu vietā var ņemt iepriekš izvārītus turku zirņus. Visu liek veidnē pie apceptajām cāļu kājām. Veidni liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep gatavu – 25–30 minūtes. Ceptās cāļu kājas izņem, karstā maisījumā iemaisa spinātus un kājas liek atpakaļ asajā mērcē ar turku zirņiem. Var pasniegt ar kuskusu.

Recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" specizlaiduma "Garšīgās vistas". Izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīvs.