Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
cepetis 2
190°
1 - 1,5 h

Austrumu cepetis

1 cālis
Marinādei:
teriyaki mērces 15 ml
medus 60 g
zivju mērces 15 ml
sojas mērces 20 ml
nomizota ingvera, sarīvēts 20 g
4 lielas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
1 laima miziņas, smalki sarīvētas
1/2 laima sula
asā piparu pulvera 1/4 tējk.
sezama eļļas 20 ml
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte ir viens no veidiem kā pagatavot sulīgu vistas cepeti. Ne par sāļu, ne par saldu un ne par skābu – viss ir patīkamā līdzsvarā.

  1. Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Iesmērē ar marinādi vistu gan no ārpuses, gan no iekšpuses, liec bļodā vai maisā un atstāj uz pāris stundām, lai iemarinējas.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Liec vistu čuguna pannā ar vāku, pārlej ar marinādes šķidrumu un liec krāsnī cepties uz 1,5 h. Noņem vāku un pacep, līdz gaļa kļūst zeltaina. Izņem ārā un pasniedz.