
Austrumu cepetis
1 cālis | |
Marinādei: | |
teriyaki mērces | 15 ml |
medus | 60 g |
zivju mērces | 15 ml |
sojas mērces | 20 ml |
nomizota ingvera, sarīvēts | 20 g |
4 lielas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi | |
1 laima miziņas, smalki sarīvētas | |
1/2 laima sula | |
asā piparu pulvera | 1/4 tējk. |
sezama eļļas | 20 ml |
jūras sāls pēc garšas | |
svaigi malti melnie pipari pēc garšas |
Pagatavošana:
Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte ir viens no veidiem kā pagatavot sulīgu vistas cepeti. Ne par sāļu, ne par saldu un ne par skābu – viss ir patīkamā līdzsvarā.
- Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Iesmērē ar marinādi vistu gan no ārpuses, gan no iekšpuses, liec bļodā vai maisā un atstāj uz pāris stundām, lai iemarinējas.
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Liec vistu čuguna pannā ar vāku, pārlej ar marinādes šķidrumu un liec krāsnī cepties uz 1,5 h. Noņem vāku un pacep, līdz gaļa kļūst zeltaina. Izņem ārā un pasniedz.